Zenica

Dan narcisa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na glavnom gradskom trgu u Zenici danas je obilježen “Dan narcisa” – Svjetski dan borbe protiv raka dojke. Udruženje građana “Život” je iskoristilo ovaj dan da ponovi priču o raku dojke, da upozori javnost na ovo oboljenje. Aktivistkinje ovog udruženja su prolaznicima dijelile narcise i promotivni materijal o ovoj bolesti.

– Ova tradicionalna akcija traje u Zenici već deset godina. Cilj je upozoravanje stanovništva o značaju ranog otkrivanja raka dojke i suvremenim metodama liječenja. Primarna akcija je upoznavanje stanovništva o ovoj bolesti, ali i napomena ženama da češće idu na preglede. Sve više žena u svijetu obolijeva od raka dojke, te se u BiH godišnje evidentira oko dvije hiljade oboljelih, oko sedam stotina ih umre i to u najvećem broju zbog otkrivanja bolesti u odmaklom stadiju, kaže Suadeta Bobić, predsjednica udruženja “Život”.

zivot4545as

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno