Košarka

Dan košarke na Bilmišću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS U OKK “ČELIK”. U SUBOTU NA BILMIŠĆU „DAN KOŠARKE“. OKK ČELIK, ABECEDA I BH START IGRAJU UTAKMICE LIGE MLADIH BiH. U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba “Čelik” (OKK “Čelik”) je održana konferencija za medije. Povod za press je odigravanje četiri utakmice u subotu na Bilmišću, uokviru Lige mladih košarkaša i košarkašica BiH. Ligu mladih BiH organizuje Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pod pokroviteljstvom USAID-a.
Kako smo već objavili, ZE-DO kanton u Ligi mladih BiH, sezona 2014/2015, predstavlja muška kadetska i juniorska selekcija OKK Čelik, zatim muška pionirska selekcija OKK Abecede i ženska kadetska selekcija KK BH Starta. Prisutnim novinarima obratili su se: Senad Muslić, koordinator omladinskih selekcija OKK Čelik, Haris Milak, trener pionira OKK Abeceda, te mladi košarkaši OKK Čelik, Semin Burko i Jusuf Husejnović.

Senad Muslić je prezentovao cjelodnevni program u subotu u dvorani na Bilmišću, u danu kako ga nazvaše „DAN KOŠARKE“. Na rasporedu su 4 utakmice zeničkih omladinskih selekcija. Dolaze im sportski prijatelji iz Tuzle i Tešnja. Muške selekcije OKK Čelik (juniori i kadeti), te pioniri OKK Abeceda su domaćini svojim vršnjacima iz OKK Sloboda Dita (Tuzla), dok će kadetkinje KK BH Start ugostiti svoje vršnjakinje iz Tešnja.
„Pred nama je još jedna, košarkom bogata, subota u kojoj ćemo ugostiti selekcije naših sportskih prijatelja iz Slobode. Igrom slučaja taj dan će se u Mejdanu, u super važnoj utakmici za oba kluba, sastati naši prvi timovi, što je samo dokaz da se radi o dva velika kluba u okvirima naše države. Kadetska selekcija ima problema sa povredama dvojice visokih igrača i to je ostavilo traga na rezultate. Burko neće biti ni u ovoj utakmici, ali klub je učinio maksimum napora da se on što prije vrati na teren. Meč juniora će biti prava poslastica u kojoj ćemo nadamo se nakon fer i korektne borbe biti uspješniji“, kazao je Muslić.
Pioniri OKK „Abeceda“ nes(p)retno su poraženi od Sparsa i Budućnosti, te se protiv Slobode nadaju drugoj pobjedi.
„U Ligu smo ušli bez imperativa rezultata i sa isključivim ciljem da naši dječaci sklapaju nova prijateljstva i da se afirmišu. U prva tri meča smo pokazali da se u Abecedi dobro radi, da smo na putu da afirmišemo nekoliko super talenata. Nadam se da ćemo protiv Slobode biti bolje sreće, a ovu priliku bih iskoristio da pozovem gledaoce, a posebno dječake i djevojčice da u što većem broju dođu na tribine Bilimišća i uživaju u sportskom ali i zabavnom programu kojeg pripremamo. Naravno, još jednom hvala OKK Čelik na super korektnoj saradnji i odličnoj organizaciji utakmica, putovanja…“, rekao je Haris Milak, mladi trener OKK Abeceda.
Košarkaši, junior Jusuf Husejnović i kadetski reprezentativac BiH, Semin Burko pohvalno su se izrazili o projektu Liga mladih KS BiH za kojeg kažu da im je omogućio da igraju kvalitetne utakmice i napreduju u svom košarkaškom i uopšte sportskom razvoju.

Utakmice se igraju prema sljedećem rasporedu (subota, 14.mart 2015.god.):
*10h – kadetkinje KK BH Start – Tešanj
* 12h – juniori OKK Čelik – OKK Sloboda Dita (Tuzla)
* 14h – kadeti OKK Čelik – OKK Sloboda Dita (Tuzla)
* 16h – pioniri OKK Abeceda – OKK Sloboda Dita (Tuzla)
Pozivamo Vas da dođete u subotu na Bilmišće i podržite omladince OKK Čelik i OKK Abecede, te omladinke iz KK BH Start.
Ulaznica za cjelodnevni program košta 2 KM, a na jednu ulaznicu u dvoranu mogu ući dva đaka, kažu u OKK Čelik.

E.Imamović za Zenicablog

Plakat za utakmice na Bilmisztzt



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno