Zenica

Dan karijera: U Zenici za srednjoškolce upriličeni životne i motivacione priče

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dan karijera: U Zenici za srednjoškolce upriličeni životne i motivacione priče – Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s nevladinom organizacijom „Zora“ iz Zenice organizovala je drugi po redu „Dan karijera“ dana 23.12.2016. godine.

Aktivnost je održana u Velikoj gradskoj sali s ciljem upoznavanja srednjoškolaca o važnosti što ranijeg životnog angažmana, na prvom mjestu volontiranja.

– Prvenstveni cilj ovog događaja jeste pokazati da se u Bosni i Hercegovini može uspjeti,  kako to smo danas imali priliku čuli. Priče su zaista bile inspirativne i vjerujem da su motivisale ove mlade srednjoškolce, istakao je Samir Purić trener PR  NVO Zore

Srednjoškolcima su svoje živote priče i put do uspjeha kazali brojni mladi uspješni ljudi. Profesor na Univerzitetu docent doktor Spahija Kozlić, zatupnici u skupštini Zeničko-dobojskog kantona Meldina Ugarak i Senaid Begić. Ahmed Jašarević, srednjoškolac iz Zenice, te Armin Šestić predsjednik Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora Zenica, Lamija Isaković manadžerica u Sprind – u, Emina Tufekčić menadžerica u AS Group BiH i Samir Purić trener u Mreži Savjeta/Vijeće učenika BiH

Predavači su srednjoškolcima ispričali svoj put ka uspjehu, a prisutni su mogli postavljati pitanja i razgovarati s predavačima.

– Ovaj dan bio je zaista impresivan. Kao organizatori mreVUK ZDK i “Zora” Zenica su zaista uspjeli u svojoj namjeri  da na što bolji način predstave mlade i uspješne ljude iz svoje sredine. Neki od govora su bili jako emotivni i ostavili su srednjoškolce na razmišljanje. Na kraju su svi zaključili da se u našoj domovini može uspjeti, ali da put uspjeha nije nimalo lagan. Potrebno je biti veoma uporan, odlučan i raditi ono sto voliš, jer će se onda jedino to kvalitetno raditi. Životne priče koje smo čuli jučer su bili motiv da srednjoškolci odluče biti baš ona promjena koju žele vidjeti, kazala je Ajša Luković trener Mreže Vijeća učenika ZDK.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno