Ostali sportovi

Dajra Duraković iz Zenice je budućnost bh. skijanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dajra Duraković iz Zenice je budućnost bh. skijanja – Dvanaestogodišnja Dajra Duraković imala je zapažen nastup na 13. Skijaškom kupu Srebrna lisica na Bjelašnici. Članica Ski kluba ZE-2010 Zenica spada u red najboljih mladih skijašica Bosne i Hercegovine. Naša olimpijka i najbolja skijašica BiH svih vremena Elvedina Muzaferija, za Dajru kaže da je budućnost bh. alpskog skijanja i da će ako nastavi naporno trenirati napraviti odlične rezultate u budućnosti.

Prošlog vikenda na 13. Skijaškom kupu Srebrna lisica na Bjelašnici pobijedila je u utrkama slaloma I veleslaloma u svojoj kategoriji do 12 godina.
U utrci slaloma ostvarila je uvjerljivu pobjedu s vremenom 1:07,21 ispred Lamije Hadžović iz SK Alpin, koja je zaostala skoro deset sekundi i Haje Šad Kadribašić iz Ilidže koja je zaostala skoro 12 sekundi. U utrci veleslaloma pobijedila je s rezultatom 47.03 ispred Jane Bojanić iz SK Jahorina koja je utrku završila utrku s vremenom 50.38 I Asje Mujkanović iz Skiiksa koja je bila treća s vremenom 51.32.

“Lijep je osjećaj pobijediti oba dana na Kupu Srebrne lisici. Zadovoljna sam startom sezone. Ovo je bilo drugo takmičenje kod nas. Na Jahorini na prvom takmičenju osvojila sam zlato u slalomu i srebro u veleslalomu. Trenirala sam cijelu prošlu godinu i očekujem dobre rezultate ove sezone. Inače skijanje sam zavoljela kada sam imala dvije godine, kada me je otac Behrudin prvi put stavio na skije.”, kazala je Dajra Duraković.

Njen trener Mario Mileusnić objasnio je da je cilj ove sezone da bude prva u BiH u svojoj kategoriji i da odradi par takmičenja u inostranstvu.

“Odradili smo i glečerske pripreme i suhe treninge atletske. Zadnje pripreme smo imali sredinom decembra na glečerima u Švicarskoj u trajanju od 12 dana gdje smo trenirali s klubom iz Zagreba. Očekivanja su nam bila da Dajra bude prva u obe discipline na Bjelašnici, što se i ostvarilo. Ušli smo u sezonu kako smo planirali. U narednim danima trebamo putovati za Italiju, gdje je u planu da Dajra učestvuje na jednoj dječjoj utrci, koju smatraju stručnjaci neslužbenim svjetskim prvenstvom za kategorije U-10 i U-12. U BiH nas poslije očekuje (po kalendaru) još šest utrka po dvije discipline među kojima je i državno prvenstvo., istakao je Mileusnić.

Zanimljivo da se Dajra uspješno bavila baletom u klubu ARS Centar. Osvojila je prvo mjesto na kvalifikacijama za “DANCE WORLD CUP GERMANY 2017” – kategorija Mini DN u februaru 2017., te sedmo mjesto na ovom svjetskom takmičenju u julu 2017. u kategoriji Mini DN. Trenirala je i tenis, a najbolje rezultate ostvarila je u alpskom skijanju.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno