Ostali sportovi

Dajra Duraković i Alen Bičakčić se vratili sa medaljama

Dajra Duraković i Alen Bičakčić se vratili sa medaljama
Dajra Duraković i Alen Bičakčić se vratili sa medaljama
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dajra Duraković i Alen Bičakčić se vratili sa medaljama- Nastavlja se niz uspjeha,nema predaha za mladog skijaša Alena Bičakčića, člana Ski kluba “Ze-2010”.

Na Majnex-kupu 2017 održanom u Ski centru Ravna planina,16.-17.03.2017. ,ovaj uspješni dječak je osvojio zlatnu medalju u disciplini veleslalom u kategoriji U-14, a sljedećeg dana srebrnu u disciplini slalom.

Nastavak je uslijedio u subotu kada je na Otvorenom prvenstvu Republike Srpske održanom 18.3. i 19.3.2017. godine na Jahorini u organizaciji Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Skijaškog saveza Republike Srpske i tehničkog Organizatora SPD “Jahorina” u utrci veleslaloma zauzeo drugo mjesto i ponovo se popeo na podij, slalomsku utrku u nedjelju nažalost nije završio.

Vrlo uspješna skijaška sezona 2016/2017 za ovog talentiranog takmičara trebala bi se završiti sljedeći vikend na završnoj trci Državnog prvenstva na Bjelašnici,ukoliko vremenske prilike budu povoljne. Bičakčić će bez obzira na rezultate te utrke kraj sezone dočekati kao viceprvak države.

Svakako trebamo spomenuti i našu najmlađu i najtalentovaniju takmičarku, Dajru Duraković, koja je na Majnex-kupu 2017 zauzela 2. mjesto u veleslalomu,u kategoriji U-8.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno