Nogomet

Dajmo priliku svima da budu Zmajevi

Dajmo priliku svima da budu Zmajevi
Dajmo priliku svima da budu Zmajevi
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dajmo priliku svima da budu Zmajevi- Na okupljanju kandidata za seniorsku nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrana je jedna test utakmica između timova “Sivih” i “Rozih”, tokom koje je stručni štab vidio na djelu 23 nogometaša.

U cjelini selektor Mehmed Baždarević i njegovi saradnici mogu biti zadovoljni kvalitetom prikazane igre, ali prije svega izvršavanjem taktičkih zadataka u odbrambenom dijelu.

Nažalost, zbog povreda nisu nastupili Jasmin Mešanović, Duljević, Karačić, Todorović, Marin Popović, Bekić i Zolotić, ali su zato ostali kandidati dobili veću minutažu u igri, koja je bila raspoređena na „nogometne tri trećine“, po 25 minuta.

Vidjelo se i nešto napadačke igre sa pogocima Ajdina Redžića i Mladena Veselinovića, ali i odlične odbrane golmana. Bio je ovo uspješan test za Soldu, Kjosevskog, Memiju, Barića, Memiševića, Kosorića, Zahirovića, Redžića, Tomića, Karića, Ordagića i Sarića, na drugoj strani bili su Pirić, Čolić, Stanić, Graovac, Kovačević, Radovac, Stevanović, Kožulj, Veselinović, Arežina i Beširević.

– Ovo je ono što smo planirali od početka našeg rada i posebno mi je drago što smo pozvali ove momke, a sretan sam jer sam veći broj ovih mladića trenirao i u mladoj reprezentaciji. Zadovoljni smo viđenim danas i ima tu materijala za reprezentaciju, i nastavićemo sa okupljanjima u narednom periodu u skladu sa mogućnostima Saveza – kazao je nakon utakmice trener reprezentacije Dragan Perić.

 

Ideju stručnog štaba Zmajeva “Dajmo priliku svima”  treba svakako podržati.  Koliko je bilo važno ovo okupljanje, i širenje spiska kandidata za seniorsku nogometnu reprezentaciju, najbolje govori podatak da sada definitivno se može reći da na listi kandidata za golmanske pozicije imamo šest vratara, što dovoljno kazuje koliko je ovo okupljanje u Trening centru Nogometne/Fudbalske reprezentacije BiH imalo i imati će smisla.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno