Info

Đaci u ZDK-u završavaju nastavu online

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krizni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona donio je naredbu kojom se odobrava rad vrtića u tom kantonu – kazao je novinarima komandant tog štaba i ministar u Vladi ZDK Arnel Isak.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta te Ministarstvo zdravstva tog kantona, u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, navodi Isak, dobili su zadatak da se osiguraju svi potrebni uslovi “za što bezbjedniji povratak mališana” u predškolske ustanove.

-Naredba će se početi primjenjivati tek kada Federalna uprava civilne zaštite poništi Odluku o zabrani kretanja mlađih osoba od 18 godina. Ona, zvanično, još nije poništena tako da smo morali staviti da će naša odluka važiti od dana poništenja te odluke – ističe ministar Isak.

On napominje da je Federalni krizni štab civilne zaštite instanca iznad kriznog štaba kojim on rukovodi te da u tom smislu moraju poštovati odluke viših organa.

Nastava u osnovnim i srednjim školama, ističe Isak, bit će okončana online. Univerzitetu Zenica dozvoljeno da organizira nastupajuće ljetne ispitne rokove na fakultetima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno