Nogomet

Da li je ovo potvrda otkazivanja duela BiH i Rusije: Zvanično zakazan novi meč

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacija Rusije zakazala je prvi prijateljski meč, neposredno prije termina kada su računali da će igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Nakon što su dva nogometna saveza dogovorila odigravanje prijateljske utakmice, javnost u BiH bila je zgrožena postupkom Nogometnog saveza BiH i susret bi trebao biti otkazan.

Sve će biti poznato 31. oktobra kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj će biti saopćena zvanična odluka. No, dok se to čeka, zanimljive vijesti stižu iz Rusije.

Naime, Rusi su zvanično potvrdili da će igrati prvi prijateljski meč i to protiv Tadžikistana u Dušanbeu.

Termin je 17. novembar, a kako je sporni meč protiv BiH trebao biti odigran 19. novembra, čini se da je ovo potvrda da su i Rusi odustali od odigravanja utakmice protiv BiH.

Teoretski, nije nemoguće da Rusija u nešto malo više od dva dana odigra dva prijateljska meča u dvije različite države, ali kako to nije praksa te bi bilo teško i za igrače i za organizatore, sve je jasnije da na kraju Zmajevi ipak neće igrati protiv zemlje koja je pod UEFA-inim i FIFA-inim maksimalnim sankcijama zbog vojne agresije na Ukrajinu.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno