Zenica

Crveni polumjesec Turske i Mostovi prijateljstva BiH – podijeljena tona kurbanskog mesa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je mnogobrojna delegacija Crvenog polumjeseca Republike Turske čiji su članovi stigli iz Ankare, Burse, Istanbula i Inegola zajedno sa članovima Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH realizovala podjelu kurbanskog mesa na području nekoliko naselja u Zenici.

Zajedno smo posjetili naselje Blatuša, Pehare i Ričice gdje smo posjetili stare i iznemogle osobe, bolesne, članove šehidskih porodica i porodice u stanju socijalne potrebe. Naši prijatelji iz Republike Turske su im lično uručili kurbane (po 5kg govedine), uz selame i bajramske čestitke.

Prilikom posjete naselju Blatuša posjetili smo i džemat Blatušu gdje smo bili gosti ef. Rafune koji je goste počastio ukusnim bajramskim kolačima koje je pripremila njegova hanuma. Poslije kraćeg odmora  i uz zahvalnost domaćinu na lijepom gostoprimstvu zajedno sa prijateljima iz Turske nastavili smo sa podjelom kurbana u drugim naseljima.

Uz iskren nijet i dobru organizaciju vrlo brzo smo realizovali podjelu kurbanskog mesa u velikom broju naselja Zenice. Kurbansko meso koje je obezbjedio Crveni polumjesec Republike Turske podijeljeno je u Gradišću, Donjoj Vraci, Ričicama, Blatuši, Peharama, Nemili, Starom Radakovu, Jaliji, Crkvicama kao i u slivu Babine rijeke.

Ukupno je podijeljeno 1.000 kg kurbanskog goveđeg mesa na području Zenice.

Dugogodišnja saradnja i povjerenje koje nam ukazuje Crveni polumjesec Republike Turske uvijek nam je podstrek da se dodatno potrudimo da organizacija podjele kurbana prođe u najboljem redu. Naša posvećenost i iskren nijet uvijek je na visokom nivou. Hvala mojim prijateljima i saradnicima Adnana Bošnjaku i Hamzi Karaču na pomoći u organizaciji podjele kurbana.

Hvala Suatu, Amini i Lejli na povjerenju i dobroj saradnji. Hvala i Harisu, Senadu, ef.Rafuni, ef. Sedinu, Fuadu, Amelu, Omeru, Edibu, Fahrudinu, Enveru na pomoći u podjeli kurbana.

Idemo dalje ako Bog da. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno