Zenica

Crveni križ Zenica: Svjetski dan prve pomoći – Nauči Prvu pomoć

Crveni križ
Crveni križ
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Crveni križ Zenica: Svjetski dan prve pomoći – Nauči Prvu pomoć – Crveni križ Grada Zenica , 10.09.2016.g. obilježava Svjetski dan prve pomoći pod motom „DJECA – DJECI – NAUČI PRVU POMOĆ“ .

Plan aktivnosti :
1. Provjera kutija prve pomoći i anketiranje vozača – u saradnji sa firmom „Holdina“ na benzinskim pumpama – Autobusna stanica i Raspotočje od 10 do 12 sati. Svim vozačima koji se zateknu u vrijeme akcije biće naodopunjeni eventualni nedostaci sanitetskog materijala u kutijama prve pomoći koji će obezbijediti firma “Holdina”

Info štand
2.1.Distribucija 10.000 džepnih upustava za pružanje prve pomoći – u saradnji sa izdavačem „Institut za zdravlje i sigurnost hrane“
2.2.Pokazna vježba-reanimacija , mjerenje krvnog tlaka

3. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi 08.09.2016.g., Transfuzijski centar KBZ od 8 do 13 sati, kojoj će se odazvati zaposlenici Insituta za zdravlje i sigurnost hrane.

PROVOĐENJE AKCIJA POD 2.1. i 2.2. ovisiće od vremenskih prilika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno