Info

Crveni križ Federacije BiH pokrenuo kampanju “Niste same – za žene i djevojke u Turskoj i Siriji”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine pokrenuo je kampanju “Niste same – za žene i djevojke u Turskoj i Siriji”. Cilj je prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova te im bar na kratko izmamiti osmijeh i ublažiti patnju.

Set bi trebao sadržavati: sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezedorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši.

– Neophodno je da stvari u setu budu nove i zapakovane u kutiju. Kutija može biti i od cipela, tu vjerovatno svi imamo u kući, ali i bilo koja druga. Također ukoliko neko želi može napisati i pismo ili ceduljicu, koju će ubaciti zajedno sa proizvodima, a koja će doći do neke od žena iz ove dvije zemlje.

Apelujemo na sve kompanije i privredne subjekte, ali i pojedince koji su u mogućnosti da se priključe kampanji kako bi naša podrška stigla do što većeg broja žena i djevojaka. Svoje pakete podrške možete ostaviti u lokalnu organizacija Crvenog križa.

Akcija će trajati cijeli mjesec mart s obzirom da je riječ o mjesecu u kojem se obilježava i Međunarodni dan žena. Za više informacija budite slobodni da nas kontaktirate – naglasila je Indira Kriještorac, glasnogovornica Crvenog križa Federacije BiH.

Autor: faktor.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno