Info

CRS-ova saradnja sa Vladom ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izgradnja mosta Buk u općini Olovo, koji je od iznimne važnosti za oko 9.000 stanovnika, počinje u srijedu. To je potvrđeno Ugovorom koji su u utorak potpisali predstavnik Catholic Relifer Service (CRS) Marc D’Silva, Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i izvođač radova, uz prisustvo premijera Zeničko-dobojskog kantona Miralema Galijaševića i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a Gorana Bulajića.

D’Silva je podsjetio i na raniju saradnju s tim kantonom, koja se odnosila na pomoć poslije poplava. Izgradnja mosta Buk je posljednji projekt, a naredne aktivnosti odnosit će se na prevenciju i zaštitu od prirodnih neprilika. CRS i resorno kantonalno ministarstvo prepoznali su potrebu izgradnje novog mosta, a budući da Ministarstvo nije bilo u mogućnosti samostalno finansirati, CRS je izdvojio dio sredstava za udruživanje. Vrijednost radova je 780.000 KM.

Premijer Galijašević je zahvalio na dosadašnjoj saradnji te je istakao da su urađeni projekti koji su od velikog značaja za stanovništvo područja koja su poplavljena. Sada, kaže, bit će urađena glavna poveznica na relaciji Olova i Zavidovića. Planirano je da most Buk bude završen do kraja godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno