Nogomet

Crno-crvena nedjelja, napunimo Bilino!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju će, nakon 92 dana, na Bilinom polju Čelik odigrati domaću utakmicu s početkom u 16:00 sati. U osmini finala Kupa BiH protivnik našem klubu će biti bivši premijerligaš i osvajač ovog takmičenja, Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine.

Čelik protiv Radnika ima omjer od 13 pobjeda, 12 nerješenih utakmica i 10 poraza, uz gol razliku od 47:40.

Jedini igrač koji je nastupao za obje ekipe, a da je trenutno igrač jednog od ova dva kluba, je naš napadač Mahir Karić, koji je pune dvije sezone nastupao za ekipu iz Bijeljine. Ukupno za Radnik naš Mahir odigrao je 46 utakmica u svim takmičenjima.

Interes javnosti u Zenici je ogroman. Nakon dugog puta koji je naš klub prošao od Kupa ZDK, preko Kupa Federacije BiH, pa sve do Kupa BiH, ne smijemo biti skromni i reći da ćemo se kao klub i navijači zadovoljiti s ovim krugom takmičenja. Naši sjajni momci pokazali su da se mogu nositi s premijerligašima, klubom iz austrijske druge lige koji je sedmicu prije savladao Red Bull Salzburg i remizirao sa klubom iz bundeslige, Herthom, te ekipa iz Prve lige Federacije BiH i Prve lige RS. Svaki navijač i simpatizer ovog kluba u ovim trenucima treba da osjeća dužnost i obavezu animiranja svojih prijatelja, porodice, poznanika i kolega da dođu na utakmicu u nedjelju. Idealnu priliku koja se našem klubu stvorila nakon mukotrpnog puta u ovom takmičenju može biti iskorištena samo ako svi zajedno budemo dodatni vjetar u leđa našim čeličnim momcima.

U nedjelju nas također očekuju idealni vremenski uvjeti za odigravanje jednog susreta. Temperatura oko 15 stepeni celzijusa, polu-noćni termin, dovoljan su razlog da dođete na ovu utakmicu i uživate u nogometnom spektaklu kakav samo navijači Čelika mogu priuštiti. Zbog novih pravila u Kup takmičenju u Bosni i Hercegovini, sve novajlije u zimskom prijelaznom roku imat će pravo nastupa protiv FK Radnik Bijeljina. Tako da ćemo imati priliku vidjeti u zapisniku Filipa Arežinu, Anera Mujića, Tarika Huzbašića i Tarika Zukića, koji su pojačali naš klub ove zime, te se već bore za svoje mjesto u ekipi.

Ulaznice za ovu utakmicu obezbijedili smo u više objekata u Zenici. Iste možete kupiti svaki dan u: Caffe bar Šibica, Fan shop NK Čelik Zenica, Caffe Crem, Gradska kafana, Caffe bar Bonaparte, Urban grill i Orijent d.o.o. na jugozapadnoj strani stadiona Bilino polje.

Cijene ulaznica po tribinama iznose:

  • Zapad: 6,00 KM
  • Istok: 5,00 KM
  • Jug: 4,00 KM

Ulaznice su izrađene za prvobitni termin ulaznice, stoga nemojte da vas zavara termin na ulaznici. Utakmica će se igrati u nedjelju 19. februara s početkom u 16:00 sati.

Na poluvremenu utakmice bit će održano izvlačenje velike nagradne igre koju je obezbijedio naš sponzor BH Telecom. Nagrade su 1x mobitel marke Xiaomi i 4x50KM Ultra dopuna. Izvlačenje će biti transparentno i održano na velikom displeju na stadionu Bilino polje. Sretni dobitnici će doći sa svojim ulaznicama nakon susreta zbog preuzimanja nagrade.

Ovim putem pozivamo naše navijače da nekoliko trenutaka prije izlaska igrača na teren prate veliki displej na stadionu. Klub će pokušati organizovati zajedničko pjevanje jedne od najpopularnije navijačke pjesme našeg kluba “Srce je moje zastava…”. Stoga, svoje šalove dignite u zrak i zajedno zapjevajmo pjesmu dočekujući naše šampione!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno