Info

Crna Gora izdala 2.749 radnih dozvola radnicima iz BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Crna Gora izdala 2.749 radnih dozvola radnicima iz BiH – Radnici iz Bosne i Hercegovine sve su prisutniji na teritoriji Crne Gore, a od početka godine do 1. oktobra izdato je 2.749 radnih dozvola, najviše u oblastima vezanih za građevinske poslove, kao i za poslove u hotelijerstvu.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić sastao se danas u Podgorici sa direktorom Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine Muamerom Bandićem. Nakon sastanka dviju delegacija, zaključeno je da je plan da se saradnja između dvije institucije podigne na još viši nivo.

Crna Gora je od početka godine do 1. oktobra izdala ukupno 20.795 radnih dozvola, od čega je radnicima iz BiH izdato 2.749 dozvola ili 13,22 odsto od ukupnog broja dozvola.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić kazao je da je riječ o prilično velikom broju radnika iz BiH koji su angažovani u Crnoj Gori.

„To su oni poslovi koji su sezonskog karaktera, u oblasti građevinarstva i turizma“, kazao je Mustafić i napomenuo da će u narednom periodu dvije institucije saradnju podići na viši nivo, prateći politike nacionalnih vlada.

Podaci pokazuju da je 675 radnih dozvola radnicima iz BiH izdato za osnovna građevinska zanimanja, 324 dozvole za čistače i pomoćno osoblje u hotelima, 171 dozvola za pomagače u kuhinji.

Direktor Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine Muamer Bandić kazao je da se želi doći do razmjene podataka između dvije institucije.

„Za nas je bitno da dođemo do tačnog broja podataka radnika koji sezonski rade u Crnoj Gori, kako bi vidjeli kolika je potreba i kako ne bismo došli u situaciju da BiH bude deficitarna sa kadrovima koji sezonski rade u Crnoj Gori“, kazao je Bandić.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno