Politika

Čović u Zenici: Pozvat ćemo prijatelje Bošnjake i Srbe da na programima gradimo odnose

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Današnjem predizbornom skupu u Zenici u Hrvatskom domu “Kralj Tomislav” prisustvovali su i nosioci lista za predstojeće izbore ispred HDZ-a i Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH), koji su u svojim govorima istakli da će se boriti za prava Hrvata u BiH i ciljeve koje je stranka podstavila pred sebe.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je kazao kako njihova predizborna kampanja traje već tri mjeseca u sklopu koje su obišli svaki dio Bosne i Hercegovine po nekoliko puta, a u posljednjoj sedmici zvanične predizborne kampanje koja od danas počinje održat će centralne skupove gdje će ponoviti ciljeve i planove stranke.

“Čini mi se da je kampanja uljuđena, u skladu s našim kodeksom koji smo usvojili. Ne bavimo se drugima niti analiziramo šta drugi rade. Ne osvrćemo se na njihove izjave i komentare, jer mi imamo jasnu viziju šta bismo trebali i kako ćemo to uraditi u Bosni i Hercegovini”, kazao je Čović te dodao da će pozvati i prijatelje Bošnjake i Srbe da zajedno realizuju dobre planove:

“Pozvat ćemo i naše prijatelje, Bošnjake i Srbe, da prepoznaju sličnost programa i da ih ubrzano pokušamo obraditi i na tim programima graditi međusobno povjerenje koje je splasnulo u posljednjih godinu, godinu i po dana.”

Čović je dodao da je uvjeren u evropsku budućnost Bosne i Hercegovine, ali da se za to država mora pripremiti kroz vladavinu prava i investicije koje bi otvorile nova radna mjesta.

Brojni kandidati s nivoa Zeničko-dobojskog kantona danas su istakli da prije dvije godine nisu najbolje prošli na lokalnim izborima, ali da će se boriti na ovogodišnjim izborima da ispune svoje ciljeve. S tim se složio i Čović.

“Prije četiri godine smo imali dva predstavnika u kantonalnoj skupštini, sada idemo na tri i mislim da je to dostižno. Kada je u pitanju entitetska razina, vjerujem da ćemo imati svoje predstavnike u Federalnom paramentu, jer ih i sada imamo, i to je realan odnos u pogledu brojnosti”, dodao je Čović.

Nakon Zenice Čović će danas posjetiti Žepče, a u večernjim satima i Busovaču gdje će se obratiti potencijalnim glasačima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno