Košarka

Čolić: Analiza “ljetne pauze” u KK Vukovi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čolić: Analiza “ljetne pauze” u KK Vukovi – Uoči nove sezone, trener KK Vukovi Harun Čolić je na društvenim mrežama objavio “analizu protekle ljetne “pauze”, koju prenosimo u cjelosti.

Sve je krenulo internacionalnim turnirom na Ilidži, gdje smo učestvovali sa dvije selekcije pioniri i predpioniri. Na turniru nisu ostvareni neki zapaženiji rezultati ali svakako nam je godilo inernacionalno iskustvo i bilo je jasnije zasto su Slovenci osvojili zlato na Eurobasketu jer zaista kosarkaski temelji su im vrhunski.

Nakon toga dolazi jedan od najljepših turnira u organizaciji KK Lokomotiva Mostar gdje su naši pioniri osvojili prvo mjesto pobjedama protiv Lokomotive, Zrinjskog i u finalu protiv izuzetne ekipe Čapljine. Vrijedi istaći da je Bakir Samardzic pokupio sve moguće nagrade a u petorci turnira mu se pridružio i Nušinović Emin.

Tradicija se nastavlja turnirom u Vogošći gdje naši predpioniri iznenađujuće osvajaju prvo mjesto na leđima MVP-a turnira Amnel Behadarević.

Uporedo sa turnirom naša kadetska selekcija je gostovala u susjednom VItezu na turniru Pladnovo 2017, kod Škola košarke “Prvi koš” Vitez. Uzimajući u obzir da su dječaci bili na raspustu kako u glavama tako i na terenu 5to mjesto je realna slika igre.

Izuzetan dan i turnir su nam priredili komšije u Fojnici, KK STAR Fojnica i domaćin Samir Kucuk. Gdje su naši predpioniri odigrali 2 vrhunske utakmice i dan završili kupanjem na lokalnim bazenima.

Naravno da posebna podrška ide za najbolji streetball turnir u BiH Ulični basket – Mokušnice, gdje se naši dječaci prijave u više ekipa i podrže ovaj izvrstan projekat.

Posebno zadovoljsto i ličnu satisfakciju mi predstavlja organizacija prvog kampa u Baškom Polju zajedno sa Sportska škola Zenica. Gdje smo proveli kvalitetnim 7 dana uz maksimalne treninge i zabavu.

Kao i svake godine naš klub su posjetile eminetne ličnosti sa košarkaške scene u BiH a ove godine je to bio trener seniora Sparsa Marko Trbić i posebno hvala našem zastupniku kluba i naše djece gdinu Samir Avdic.

Aktivnosti smo nastavili sa prijateljskom utakmicom u pionirskoj selekciji protiv vršnjaka iz OKK ČELIK a nakon toga i sa izletom i prijateljskom utakmicom na Vlašiću protiv Adriatic Camp Vlašić 2017.

Potom kadetska selekcija igra utakmicu protiv izuzetnih momaka iz Brčkog ekipe Košarkaški klub “Lavovi” Brčko i zapocinjemo jako finu saradnju.

Kako se približavala sezona tako su se i aktivnosti povećale pa je uslijedio najkulturniji turnir u organizaciji Košarkaški KlubMaglaj i Damir Bašić gdje donosimo pehar za treće mjesto u generaciji predpionira.

Poslije maglaja iskoristili smo vikend da ponovo posjetimo našeg Igor Bošnjak i njegovu ekipu Prvi Koš gdje smo odigrali dvije izuzetne utakmice u selekcijama pionira i kadeta.

A onda je na red došao i vikend košarke gdje smo gostovali na prejakom turniru u organizaciji KOŠARKAŠKI KLUB “BUDUĆNOST” BIJELJINA i Dario Cojic protiv odličnih ekipa Top Basketa Vlado Todorovic i Dejan Gajić te njegove ekipe Zvornika.

Dan poslije sve selekcije su odigrale tradiocionalne prijateljske susrete u Tuzli kod naših dragih Košarkaški Klub “Lions” Tuzla i Amir Delalić.

Tu se ne zaustavljaju aktivnosti pa nam u goste dolaze odlični momci iz Zagreba i ekipa KK Maksimir na čelu sa Niđo Zg Sambolic gdje se nastavila jedna pozitivna saradnja i divno prijateljstvo.

U protekloj sedmici naši juniori su imali niz kvalitetnih provjera. Prva protiv SENIORSKE ekipe KK Busovaća, potom vršnjaka iz KK Tena Zenica i evo za kraj pripremnog dijela sezone ostalo je da priču završimo tamo gdje je sve i počelo na Ilidži protiv ekipe International Burch University koja je na rasporedu u Nedelju.

Također lična satisfakcija su i sljedeće aktivnosti nevezane za utakmice :

* Akacija uređenja lokalne zajednice Jalija
* Suorganizacija turnira povodom dana omladine i sporta Turske republike
* Renoviranje i adaptacija dvorane O.S. Mesš Selimović
* Orgnizacija prve klupske večeri.
* Angažovanje izvrsnog trenera Adis Bajramovića

* Posebno hvala svim mojim Vukovima, njihovim roditeljima i porodicama, upravnom odboru, prijateljima i sponzorima kluba, te medijskim partnerima Sportzdk ( Dino Kurbegović ), Radio Zenit ( Senad Bajramovic ), Zenicablog ( Adnan Dzonlic ), BH Basket ( Vedran Bošnjak ) te mnogim drugima.

Hvala i gradu Zenica zajedno sa gradonačelnikom Fuad Kasumović te vladi Ze-Do Kantona.

I za kraj ovim putem pozivamo sve one neodlucne, sve one sto kompjuteri odvlace od socijalizacije, sve one koji zele da budu bolje individue da dodju i da se uvjere zasto smo mi vise od skole, kluba i akademije zasto su Vukovi vise od sporta.

#BudiVuk #BudiDioPorodice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno