Zenica

Članovi Organizacije porodica šehida iz Bužima u posjeti Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 04.09.2021. godine, Grad Zenicu i Organizaciju porodica šehida i poginulih boraca ,,Zlatni ljiljan“ Grada Zenica posjetila je Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Bužim sa 52 člana. Dočekali smo ih na ulazu u Zenicu, kako bi autobus mogli da parkiraju na plato šoping centar ,,Džananović“

Šetnjom smo sa Kemberović polja posjetili naš Muzej Grada Zenica. Dočekao nas je direktor Muzeja gospodin Adnadin Jašarević, koji je našao vrijeme i proveo sa našim gostima i nama kao domaćinima. Nakon posjete Muzeju, položili smo cvijeće na Spomen obilježju ,,Kameni spavač“ i proučili fatihe našim šehidima i poginulim borcima. Predsjednica OPŠ I PB ,,Zlatni ljiljan“ Grada Zenica, gospođa Nihada Husejnagić, obratila se sa nekoliko prigodnih riječi o Spomen obilježju i Gradu Zenica.

Nakon polaganja cvijeća posjetili smo Sultan-Ahmedovu džamiju, gdje nas je dočekao hazif ef. Enes Beganović. Počastio nas je lijepim govorom o šehidima i nama porodicama šehida i poginulih boraca. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati ovako lijepe i prijateljske odnose sa Organizacijom Bužim i sa svim Organizacijama porodica šehida i poginulih boraca jer nas sve drže i povezuju bijel nišani širom Bosne i Hercegovine.

Predsjednica OPŠ I PB ,,Zlatni ljiljan” Grada Zenica, Nihada Husejnagić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno