Ostali sportovi

Članovi kluba Rei putuju na SP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na 23. Svjetskom karate prvenstvu, koje se od 9. do 11. oktobra u organizaciji Shotokan DO United Nations (SKDUN) održava u Subotici, Karate klub REI Zenica će u Reprezentaciji BiH predstavljati osam takmičara. Mlade zeničke i kakanjske karatiste će predvoditi trener Eldin Đulić, majstor karatea 4. DAN. Iz sekcije Kakanj, REI će predstavljati Irma Numanović, bronzana sa Evropskog prvenstva ove godine u Latviji, te Ilhan Neimarlija i Laida Ganibegović, koji su proglašeni najboljim sportistima Kaknja u 2014. godini.

Iz sekcije Zenica REI će predstavljati Imad Buljić, Asja Mašović i Amar Skomorac, koji je bio 4. na 22. Svjetskom prvenstvu u Poljskoj prošle godine, ali i zabilježio zapažen napredak kada je među više od 600 učesnika iz desetak država proglašen najboljim takmičarom na Međunarodnom turniru u Brčkom u martu ove godine.

Iz sekcije Janjići, REI i reprezentaciju BiH će predstavljati Ajla Mehuljić i Salih Čeleš, koji je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu održanom u poljskoj donio zlatnu medalju i bio proglašen najboljim članom Kluba REI za 2014. godinu.
“Nadam se da ću ponoviti uspjeh iz Poljske i svoje sugrađane, trenera i kolege u Karate klubu REI Zenica još jednom učiniti ponosnim. Ja ću dati sve od sebe, kao i moje kolege iz Kluba i Reprezentacije, te se nadamo da ćemo se iz Subotice vratiti sa pregršt medalja”, kaže Salih Čeleš, zlatni sa 22. Svjetskog prvenstva u Poljskoj i najbolji karatista KK Rei za 2014. godinu.
Dobrom uspjehu karatista KK REI nada se i trener Eldin Đulić, koji veli da su naporno trenirali u svim sekcijama kako bi se što bolje pripremili za Suboticu, te da se nada dobrom nastupu članova svoga kluba.

12115754 152579008425048 2068911587446892855 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno