Ljudi

Čizmo osim Penzionerskog doma i KBZ, finansijski pomogao i Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački, zenički privrednik, Mirsad Čizmo nije samo darovao 2.000 KM Penzionerskom domu Zeničko-dobojskog kantona za pomoć u zbrinjavanju njihovih 167 štićenika i stanara. Kako su nam javili čitaoci našeg portala Čizmo je 2.000 KM uplatio i na račun Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

Ovu informaciju nam je večeras potvrdio i direktor ove ustanove, Nurdžehan Šahinović.

-Gospodin Čizmo nije želio da medije obavještavamo o tome, ali ne mogu vam lagati, jeste, uplatio je nama značajna sredstva, mada je od iznosa mnogo vrijednija činjenica da se neko sjetio ove populacije u ovakvom dobu, kazao nam je Šahinović.

Podsjećamo, Čizmo je ove sedmice realizirao i jednu posebno vrijednu donaciju – Kantonalnoj bolnici u Zenici je osigurao respirator – najpotrebniji i uređaj koji je trenutno najtraženiji uređaj na Planeti, a koji omogućava oboljelim od Covid-19 koronavirusa vještačku ventilaciju, odnosno disanje uz asistenciju dok se istovremeno ljekari drugim sredstvima i lijekovima bore da im poprave zdravstveno stanje. Vrijednost te donacije je ranije procijenjena na oko 50.000 KM.

Mirsad Čizmo je vlasnik preduzeća RM-LH koje je, a posebno on lično, godinama bio donator i sponzor skoro svih sportskih događaja u Zenici, NK Čelika, nevladinih i drugih organizacija, institucija, događaja. Njegova kompanija kompletan prihod ostvaruje na stranom tržištu, a ljudi koji ga poznaju kažu da on lično u svakom slučaju odbija da se o njegovom filantropskom radu i donacijama uopće govori u javnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno