Zenica

“ČISTO DA SE ZNA”: UZ PODRŠKU UNDP BIH, NVO 3P USKORO POČINJE REALIZACIJU ŠESTOMJESEČNOG PROJEKTA “NAŠ OTPAD – NAŠA OBAVEZA”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potaknuti inovativno razmišljanje i lokalnu akciju protiv različitih uzroka problema otpada u Bosni i Hercegovini, bio je glavni cilj poziva UNDP-ovog Accelerator Laba u Bosni i Hercegovini za zainteresovana naselja i civilno društvo za prijavu na Inovacijski izazov “Čisto da se zna.”

Nakon evaluacije pristiglih prijedloga, UNDP je izvršio odabir najboljih ideja za akciju u lokalnim zajednicama, i to ne samo za uvođenje reciklaže, čišćenja i kompostiranja u naseljima, već i za podizanje svijesti o smanjenju otpada, promjeni načina života i razmišljanja o tome kako stvaramo, konzumiramo i odlažemo otpad.

NVO 3P iz Zenice jedna je od pet odabranih čija će realizacija uslijediti u narednih šest mjeseci u Gradu Zenica u 5 mjesnih zajednica, a ujedno i jedina organizacija iz Zeničko-dobojskog kantona.

Projekat ima za cilj razvijanje svijesti o odgovornom postupanju sa otpadom kroz promociju, edukaciju i konkretne praktične radionice i eko-akcije u pet mjesnih zajednica u Zenici, te izradu inovativne web platforme za mapiranje divljih deponija na području grada Zenica.

Ovakve inicijative će, nadamo se, biti inspiracije za buduće napore na postizanju društva bez otpada i doprinijeti provedbi Ciljeva održivog razvoja kroz djelovanje na nivou jedne manje zajednice. Rješenja ostvarena kroz Izazov koristiće se kao osnov budućih eksperimenata UNDP-ovog Accelerator Laba u ovom polju.

Više informacija možete pronaći na: https://www.facebook.com/NVO3P



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno