Info

CIKBiH: Prijave podnijele 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

CIKBiH: Prijave podnijele 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata – Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za ovjeru učešća na izborima istekao je u petak u 16 sati. Prijave su podnijele 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata – saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu bit će dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH pod linkom Opći izbori 2018, nakon što ga nadležna služba pripremi.

Centralna izborna komisija BiH će do 9. juna izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih stranaka i nezavisnih kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Centralna izborna komisija BiH danas je „BH Pošti“ predala oko 64.000 pošiljki za birače koji su bili registrirani da glasaju iz inostrantva na lokalnim izborima 2016. godine.

Pošiljke sadrže obrasce PRP2 putem kojih je uz naznačene upute potrebno potvrditi registraciju za Opće izbore 2018. godine. Za nove birače koji žele glasati iz inostrantva na web stranici Centralne izborne komisije BiH dostupan je obrazac PRP1 sa preciznim uputstvom.

6yka.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno