Politika

CIK: brisano 13 stranaka

Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila Informaciju o pregledanih finansijskim izvještajima političkih stranaka za 2013. godinu. Finansijske izvještaje je dostavilo 105 političkih stranaka. Od nadležnih sudova za 13 političkih stranaka bit će zatraženo brisanje iz registra jer su se za to stekli zakonski uslovi. Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila Informaciju o pregledanih finansijskim izvještajima političkih stranaka za 2013. godinu. Finansijske izvještaje je dostavilo 105 političkih stranaka.

“U vezi sa navedenom informacijom zaključeno je da se od nadležnih sudova za 13 političkih stranaka traži brisanje iz registra jer su se stekli zakonski uslovi”, navedeno je iz CIK-a BiH.

Brisanje iz sudskog registra će biti traženo za sljedeće političke stranke: Srpski pokret obnove (SPO), Demokratska stranka Srpske, Bihaćka građanska alternativa, Hrvatski blok BiH , Hrvatska stranka prava Posavine, Narodna stranka Brčko distrikt BiH, Brčanska demokratska inicijativa-Za bolje Brčko, Socijaldemokratska partija RS, Nezavisna lista BiH, Ekološka stranka E5-Zeleni, Narodna bošnjačka stranka, Bosansko demokratska stranka i Stranka kokuza.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi