Info

CIK BiH: Izvan BiH glasa 65.453 birača

Izvan BiH glasa 65.453 birača
Izvan BiH glasa 65.453 birača

CIK BiH: Izvan BiH glasa 65.453 birača- Na izvodu iz centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za predstojeće lokalne izbore u BiH naći će se ukupno 65.453 birača.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za lokalne izbore ove godine.

CIK BiH je donio i odluku kojom se odbija upis u izvod iz centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za 6.718 birača, jer nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi /nedostaje dokaz o identitetu, nedostaje dokaz o državljanstvu, nedostaje dokaz o prebivalištu, nečitka prijava…

Posebno je sporno 408 glasača koji su se prijavili na istim adresama, najčešće u Srbiji i Hrvatskoj, te je najveći broj članova CIK-a bio za to da budu odbijene njihove prijave.

Žalbe na navedene odluke, koja će biti objavljena na internet stranici CIK-a BiH, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH posredstvom CIK-a BiH do 15. avusta do 24.00 sata.

CIK BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH da na internet stranici CIK-a BiH provjere status njihove prijave i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Centralna izborna komisija BiH danas je, na osnovu izražene volje više od 50 birača, donijela odluku da biračka mjesta budu formirana u dva diplomatsko-konzularna predstavništva BiH i to u Ambasadi BiH u Beogradu i Generalnom konzulatu u Štutgartu.

ba.n1info.com

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem