Nogomet

“Cijenimo Bosnu i Hercegovinu, ali želimo pobjedu u Zenici”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izabranici Miodraga Radulovića, fudbaleri Crne Gore, počeli su pripeme za dva preostala meča u B diviziji Lige nacija, a u duelima sa Bosnom i Hercegovinom, odnosno Finskom, na talonu će biti plasman u diviziju A, odnosno garantovani baraž mečevi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Uoči posljednje dvije utakmice, Bosna i Hercegovina ima osam, Crna Gora sedam, Finska četiri, a Rumunija tri boda. Crna Gora je sve misli usmjerila ka duelu sa Bosnom i Hercegovinom, koji je na programu 23. septembra, sa početkom u 20 sati i 45 minuta u Zenici.

“Crna Gora i BIH su igrale tri puta, tri puta je bilo neriješeno, siguran sam da ovoga puta neće biti tako. Mi se spremamo da naredne godine, kroz kvalifikacije, izborimo direktan plasman na prvo veliko takmičenje u historiji. To je bila vizija za Ligu nacija koja je u toku. Zahvaljujući igračima, njihovom kvalitetu, požrtvovanju i borbenosti stigla je nagrada, došla je šansa da se već sada izborimo za baraž mečeve, a mi ćemo biti spremni da se borimo i ugrabimo priliku koja nam se ukazala i koju smo zaslužili partijama na terenu”, naglasio je selektor Miodrag Radulović, pa nastavio:

“Nama je sada imperativ da ponovimo igru i odnos koji nas je krasio u junu mjesecu. Siguran sam da možemo da budemo na istom nivou, a u tom slučaju rezultat neće izostati. Očekujem sportsku atmosferu, kakva je bila u Podgorici i kakvu bi trebalo da propagiraju sportisti, očekujem pun stadion i veliku borbu na terenu”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, selektor Crne Gore je nastavio sa izlaganjem:

“Broj napadača koje sam pozvao govori kako želimo da igramo i djelujemo. Želimo da iskoristimo napadački potencijal koji imamo. Trudit ćemo se da ponovimo igru kakvu smo pokazali u prvom meču, a potrebno nam je i malo sreće.  Vidjet ćemo koliko će Jovetić moći da nam pomogne u mečevima koji slijede. Moram da naglasim da ništa nećemo rizikovati, da su nam potrebni maksimalno spremni i zdravi momci na terenu, a cilj je pobjeda u Zenici”.

Izvjesno je da protiv Bosne i Hercegovine neće igrati Stefan Savić, Stevan Jovetić i Stefan Mugoša su još uvijek pod znakom pitanja.

Meč između Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se u petak na stadionu Bilino Polje u Zenici sa početkom od 20 sati i 45 minuta.

Autor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno