Biznis

Cijene nekretnina u Europi snažno rasle u 2015.

Cijene nekretnina u Europi snažno rasle u 2015.
Cijene nekretnina u Europi snažno rasle u 2015.
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cijene nekretnina u Europi snažno rasle u 2015.- Europska tržišta nekretnina zabilježila su pravi procvat na kraju prošle godine, pa je tako među 10 svjetskih tržišta s najsnažnijim rastom čak njih šest bilo iz Europe, pokazuje tromjesečno istraživanje specijalizirane agencije “Global Property Guide”.

Turska je zasjela na prvo mjesto na europskoj i globalnoj ljestvici rastom cijena prilagođenih za inflaciju u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju za 14 posto. Na drugom je mjestu europske i globalne ljestvice Švedska s rastom cijena za 12 posto. Njemačka je također bila među najsnažnijim tržištima nekretnina u svijetu na kraju 2015. godine, ponajprije zahvaljujući manjku stambenog prostora i snažnim ekonomskim temeljima. Indeks cijena apartmana porastao je na kraju 2015. za blizu osam posto, a među “snažnim” europskim tržištima u “Global Property Guide”-u, izdvajaju još Island te Irsku, glavni grad Estonije Talinn, Veliku Britaniju, Portugal i Holandiju.

U istoj je skupini i Hrvatska, odnosno glavni grad Zagreb gdje su cijene nekretnina prilagođene za inflaciju u posljednja tri mjeseca prošle godine porasle za skoro četiri posto u odnosu na isto razdoblje 2014. kada su gotovo stagnirale.

Minimalni rast cijena nekretnina zabilježen je u Finskoj, na Kipru, u Makedoniji, Slovačkoj, Švicarskoj, Norveškoj i Litvaniji. Rusija je pak bila najslabije tržište nekretnina u najnovijem istraživanju, uz pad cijena stambenih nekretnina za 15 posto na godišnjoj razini, najveći od 2011. godine, ističu u agenciji. Slabost ruskog tržišta u “Global Property Guide”-u tumače financijskom krizom, povezanom u prvom redu s padom cijena nafte, ali i upletenošću u sukob u Ukrajini.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno