Nesreće

Cigareta izazvala požar, stradala Džehva Burdalić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cigareta izazvala požar, stradala Džehva Burdalić – Šesdesetdevetogodišnja Džehva Burdalić iz Zenice smrtno je stradala u petak ujutro, nešto prije šest sati u sobi 110 na prvom spratu Penzionerskog doma sa stacionarom Zeničko – dobojskog kantona (ZDK) u Zenici.

Prema dostupnim podacima, požar je najvjerovatnije izbio oko 5,30 sati u sobi u kojoj je Džehva bila sama. Prema preliminarnim tragovima uzrok je zapaljena cigareta, koja je pala i zapalila posteljinu, a potom i namještaj u prostoriji.

Policija, vatrogasci i hitna služba su alarmirani oko 5,45, a mjestu požara su bili za devet minuta. Vatrogasci su ugasili požar, te spriječili širenje plamena na ostale prostorije.

U upravi Penzionerskog doma sa stacionarom saznajemo da su, tokom intervencije, bili evakuisani samo “stanari” susjednih soba, dok zbog razmjera požara i brze intervencije nije bilo potrebe za evakuacijom ostalih štićenika, kojih u Domu ima trenutno 88 iz Zeničko – dobojskog kantona, ali i drugih gradova BIH.

Uviđaj na mjestu stradanja obavio je tim MUP-a ZDK pod rukovodstvom dežurne tužiteljice Tužilaštva ZDK. Još nisu zvanično saopćeni konačni nalazi o uzroku požara, a tužiteljica je naložila obdukciju radi zvaničnog utvrđivanja medicinskih uzroka smrti.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno