Info

CIA objavila 12 miliona dosjea, na stotine govore o BiH

CIA objavila 12 miliona dosijea, na stotine govore o BiH
CIA objavila 12 miliona dosijea, na stotine govore o BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

CIA objavila 12 miliona dosjea, na stotine govore o BiH- CIA je na internet postavila 12 miliona dokumenata sa kojih je skinuta oznaka tajnosti.

Kako prenosi portal BuzzFeed, ova dokumenta su prethodno bila dostupna na samo četiri kompjutera u prostorijama u Washingtonu.

Prije više decenija, CIA je skinula oznaku tajnosti sa tajnog dokumenta od 26 strana koji je imao naslov “razjašnjavajuća izjava o atentatu na Fidela Castra. Taj potez je predstavljao korak ka većoj transparentnosti jedna od najtajnijih agencija u svijetu.

Međutim, danas je Centralna obavještajna agencija postavila na internet ovaj dokument, kao i još 12 miliona drugih koji su nosili oznaku tajnosti, a koji su godinama intrigirali novinare, javnost i historičare.

Objavljene dokumente možete pogledati OVDJE, a među njima se nalaze i dokumenti iz Bosne i Hercegovine koji su nastali tokom ’90-tih godina.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno