Rukomet

Četvrtom pobjedom u nizu RK Čelik sam na čelu tabele Prve lige FBiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmica četvrtog kola Prve lige Federacije BiH. Igrano u Gradskoj areni Zenica. Sudije Ahmetašević i Jukić. Delegat Damir Gadžo. Isključenja: Čelik 12 minuta, Žepče 10 minuta. Sedmerci: Čelik 7 (5), Žepče 5 (3).

RK Čelik – RK Žepče 25:27 (poluvrijeme 15:10)
Čelikovom pivotu Mirsadu Čelenki od udarca izbijena dva zuba
Tomislav Jukić iz RK Žepča ponovo junak utakmice sa 15 postignutih golova

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (12 odbrana), Muaz Kusić (3), Danijel Jurić (1), Adnan Sumbuljević (5), Mirsad Čelenka (1), Faris Mrako, Mirza Dervenčić (2), Talha Velagić, Ante Dragičević (7), Amar Koblica (4), Adi Mešinović (2), Tarik Kubat (1), Edin Gušić (1), Dženan Hodžić (5 odbrana, 1 penal), Mensur Hadžić, Ahmet Kačamaković. Trener: Miki Filipović.

RK ŽEPČE: Damir Goruša, Filip Ramljak (2), Darko Matijević (2), Tomislav Jukić (15), Marko Džambo (2), Tarik Berberović (1), Dorijan Pranjić, Patrik Jukić, Ilijan Filipović (1), Kristijan Katić, Matej Budimir, Harun Čakrama (2). Trener: Dario Goruša.

Najviše pogodaka Tomislav Jukić

Još jedna sjajna utakmica, ovoga puta između domaćeg RK Čelika i komšijskog RK Žepča. Na kraju zaslužena pobjeda domaće ekipe protiv odlične ekipe Žepča. Utakmica će biti upamćena po rukometašu Žepča Tomislavu Jukiću, koji i ovdje bio junak utakmice sa 15 pogodaka, dok su svi ostali igraču iz Žepča postigli ukupno 10 golova.

Jukić je u drugom poluvremenu ovog prvenstva protiv Slobode 2 u Tuzli postigao nevjerovatnih 24 od ukupno 30 golova koje je postigao njegov tim i tako se upisao u red bh. rukometaša koji su ikada dali nekoj ekipi toliko golova.

Čelenki izbijena 2 zuba!

Inače, ovu nadasve zanimljivu, žestoku i borbenu utakmicu posebno će zapamtiti za čitav život pivot Čelika, mladi Mirsad Čelenka. Naime, u jednom žestokom napadu igrača Žepča, Čelenki su izbijena dva prednja zuba i završio je na urgentnom odjeljenju zeničke Kantonalne bolnice. Još je zanimljivije da u ovom duelu sudijski par Ahmetašević – Jukić ”ništa nisu vidjeli”, a momku su izbijena dva zuba!

Inače, RK Čelik je bolje otvorio prvo poluvrijeme. Vodilo se sa 5-6 golova razlike, a poluvrijeme je završilo rezultatom 15:10 za Čelik.

I u drugom poluvremenu Čelik je nastavio sa dobrom igrom, ali je pred kraj utakmice RK Žepče, zahvaljujući zaista fenomenalnom Tomislavu Jukiću i njegovim golovima, uspio da izjedniči i čak povede jednim golom razlike (22:22, pa 22:23). To je bilo i jedino vođstvo Žepča u ovoj utakmici.

Pred kraj utakmice trener domaćih Filipović je uveo u igru iskusnije igrače, Mirzu Dervenčića i Edina Gušića, koji još uvijek nisu zaliječili povrede iz ranijih susreta. Tako je Čelik mirno priveo utakmicu kraju (konačan rezultat 27:25 za Čelik). Evo slajdera sa utakmice:

Čelik sada sam u vođstvu

Nakon četiri kola u kojima je RK Čelik imao četiri veoma jaka i snažna protivnika (RK Jajce, RK Bosna Tešanj, ORK Rudar Banovići i RK Žepče) Čelik je sada jedini bez ijedne izgubljene utakmice! Čelik je sam u vođstvu na tabeli u Prvoj ligi Federacije BiH sa 100 odstotnim učinkom – 8 bodova, a čak četiri protivnika (RK Jajce, RK Kakanj, Sloboda 2 i Travnik) sada su mu iza leđa i imaju po 6 bodova.

Filipović: Držaćemo se i dalje zajedno

Trener Čelika Miki Filipović je nakon utakmice izjavio:

– Još jedna izuzetno teška utakmica i, na našu sreću naša, pobjeda. Svjestan sam da će ovakvih utakmica biti još mnogo. Dobro smo izgledali u prvom poluvremenu, a u drugom fokus i koncentracija igrača su bili na lošem nivou, pa smo pred kraj utakmice pobjedu doveli u pitanje. Uspjeli smo se iščupati zahvaljujući činjenici da nismo izgubili glavu i da smo se držali zajedničke, kolektivne igre. Žao mi je zbog povrede mladog Čelenke, ali prebrodićemo i to. Čeka nas zahtjevna utakmica u Sanskom Mostu protiv Sane 7. Radićemo puno, trenirati, razgovarati. Moramo biti svjesni svojih grešaka i ispravljati ih. Dug je i težak put pred nama. Držaćemo se i dalje zajedno: igrači, uprava, stručni štab… I zajedno i idemo daje! – kaže Filipović.

Naredne sedmice Čelik gostuje u Sanskom Mostu, gdje će igrači i Stručni štab dati sve od sebe da ostvare još jednu, petu po redu pobjedu u nizu, znajući da je vrlo teško osvojiti bodove protiv solidne ekipe Sane 7.

Fotografije: E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno