Kultura

Četvrto izdanje Sajma izdavača BiH fokusira se na promociju bh. stvaralaštva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu održana press konferencija na kojoj je predstavljen program 4. sajma izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine “Knjige u nišama”, a koji će trajati od 3. do 6. novembra.

Konferenciji su prisustvovali Goran Rašić, koji se prisutnima obratio kao predstavnik BKC-a, zatim Muamer Spahić, predsjednik Zajednice izdavača/nakladnika u Bosni i Hercegovini i Damir Uzunović, član Programskog savjeta Zajednice izdavača/nakladnika u BiH.

Otkrili su da je jedan od glavnih motiva održavanja Sajma KUN (Knjige u nišama) promocija bosanskohercegovačkog stvaralaštva i vraćanje dostojanstva izdavaštvu i sajmovima knjiga.

Slogan pod kojim će se održati sajam glasi “Za ljude knjige”, a predstavit će šta je urađeno posljednje dvije godine i ponuditi određeni broj naslova izdavača iz Beograda.

Spahić je istakao da je KUN jedini sajam knjige koji je stvarno okrenut bh. izdavačima i autorima i to ga čini drugačijim, boljim i važnijim od drugih sličnih manifestacija.

“On je važna platforma za bolje i uspješnije poslovanje i daljnji razvoj bh. izdavača”, naveo je Spahić.

Sajam KUN, kako je rečeno, nije samo prostor prodaje knjiga, nego i druženja, predstavljanja autora i knjiga.

Tokom ovogodišnjeg Sajma knjige KUN bit će upriličena predstavljanja knjiga te susreti s autorima, na kojima će, između ostalih, učestvovati Adisa Bašić, Emir Suljagić, Jasmin Imamović, Mihaela Šumić, Abdulah Sidran…

Program četvrtog KUN-a realizovat će se u terminu od 10:00 do 20:30 i bit će objavljen na zvaničnoj web stranici  Bosanskog kulturnog centra i Zajednice izdavača/nakladnika BiH.

Ulaz na sajam i sve programske manifestacije je besplatan.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno