Biznis

Četvrti sastanak Privrednog savjeta

Četvrti sastanak Privrednog savjeta
Četvrti sastanak Privrednog savjeta
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrti sastanak Privrednog savjeta- Održan je četvrti sastanak Privrednog savjeta Grada Zenica. Tema sastanka bio je koncept projektnog prijedloga na kojem Grad Zenica kao vodeći partner, u saradnji sa lokalnim partnerima želi aplicirati na program Podrške lokalnim partnerima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.Ovaj pojekt finasira Delegacija EU, a implementira ga Međunarodna organizacija rada (ILO).

Partneri na projektu su: Grad Zenica, Agencija ZEDA, Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona- odjel Zenica, Tehnička škola u Zenici, Udruženje Poslodavaca te nekoliko zeničkih eminentnih poduzetnika.

Namjera Grada Zenica je sistemski pristup rješavanju pitanja zapošljavanja, te da ovaj pilot projekat u skoroj budućnosti postane dijelom programa rada Gradske uprave na polju unapređenja poduzetništva i zapošljavanja mladih, žena i drugih zapošljivih kategorija.
Na današnjem sastanku prisutni su informisani o novom Zakonu o javno-privatnom partnertsvu. Dogovoreno je da se do naredne sjednice Privrednog savjeta identificiraju potencijalni projekti za JPP.

zenica.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno