Politika

Četvrta sjednica IO GO BPS Sefer Halilović Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četvrta sjednica IO GO BPS Sefer Halilović Zenica  – U prostorijama Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović Zenica, održana je 4. sjednica Izvršnog odbora Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović Zenica u proširenom sastavu.

Na sjednici su dominirala pitanja iz aktuelne društvene i političke situacije u Gradu Zenica. Osim ovih pitanja bilo je riječi o stanju u stranci BPS -Sefer Halilović na području grada Zenica. Opšta konstatacija je da su , uglavnom politički faktori , koji se nalaze na vlasti preuranjeno , žestoko i na nefer način krenuli u predizborne aktivnosti, sa ciljem održavanja na vlasti , koju obnašaju na nezadovoljavajući način u odnosu na interese i potrebe građana Zenice.

Uglavnom se vrše različita pregrupisavanja političkih faktora sa kalkulantskim pristupom i uz upotrebu svih pa i nedemokratskih i nekorektnih metoda, uz veliku medijsku blokadu stranaka koje nisu na vlasti i po svaku cijenu žele ostanak na vlasti. Interes građana a posebno socijalno osjetljivih kategorija kao što su mladi, nezaposleni, demobilisani borci i penzioneri su , kod vladajućih struktura , na zadnjem mjestu.

Gradska organizacija BPS -Sefer Halilović Zenica stoji čvrsto na programskim opredjeljenjima jedinstvene državotvorne građanske stranke socijaldemokratske organizacije u ostvarivanju konačnog cilja uspostavljanja Republike Bosne i Hercegovine na temelju odluka ZAVNOBiH-a , Platforme za rad Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uslovima, na osnovu međunarodnog priznanja , domaćeg i međunarodnog prava i referenduma kao volje naroda , ostvarivanja načela parlamentarne demokratije , vladavine prava, ostvarivanja ljudskih sloboda , socijalne pravde, privatne svojine, afirmacije ravnopravnosti i zalaganja za zaštitu prava i ravnopravnosti naroda i građana, uz puno poštivanje nacionalnih identiteta i zalaganja za euroatlanske integracije i regionalni razvoj, uz poštivanje vlasti na zakonodavnu , izvršnu i sudsku.

Za formiranje Foruma mladih i Foruma žena Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović Zenica imenovani su Inicijativni odbori sa zadatkom da u roku od 30 dana formiraju Forum mladih i Forum žena Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović Zenica. Za predsjednicu Inicijativnog odbora Foruma žena Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović Zenica, imenovana je Baručija Mersida a za predsjednika Inicijativnog odbora Foruma mladih Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović imenovan je Muranović Samir.
Sa ciljem omasovljavanja i jačanja BPS -Sefer Halilović Zenica imenovan je određen broj povjerenika i predsjednika Mjesnih odbora Gradske organizacije BPS -Sefer Halilović Grada Zenica za pojedine Mjesne zajednice.

Gradski odbor BPS -Sefer Halilović Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno