Biznis

Četrdeseto proglašenje “Evropskog najmenadžera” 4. jula u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četrdeseto proglašenje “Evropskog najmenadžera” 4. jula u Sarajevu – 4. JULA U SARAJEVU ČETRDESETO  JUBILARNO PROGLAŠENJE  EVROPSKIH NAJMENADŽERA

  • Zemlja partner ovogodišnjih ,,Sarajevskih privrednih su-sureta” je R. Slovenija

Pripreme za narednu 40. jubilarnu  Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine, a koja će se 4. jula održati u Sarajevu, nalaze se u punom jeku.

500 NAGRADA

 Do sada je prestižnu evropsku nagradu ,,Evropski najmenadžer’’ od njenog postojanja do sada u 39 dodjela primilo oko 500 uspješnih evropskih i Bh menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije. Nagrade ,,Evropska ličnost godine’’ u Sarajevu je do sada primilo 20 predsjednika država i vlada, 25 ministara, 22 ambasadora, te 25 evropskih načelnika i gradonačelnika.

Za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu do sada je nominovano  oko 150 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 17 evropskih država, te SAD, a priznanje će dobiti njih dvadesetpet. Ceremoniji u Sarajevu prisustvovaće oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika među kojima i predsjednici država i vlada iz regiona, od kojih su neki već potvrdili svoj dolazak u Sarajevo.

Prošle godine su nagrade ,,Evropska ličnost godine’’  u Sarajevu uručene premijerima Makedonije Zoranu Zaevu i Bugarske Boyku Borisovu.

BIZNIS FORUM

 Istog dana, 4. jula u Sarajevu će takođe biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, posebno sa aspekta saradnje i razvoja u regionu na planu energetike, turizma, IT tehnologija  i putne infrastrukture.

Pripreme  za 40. Evropski izbor evropskih najmenadžera 4. jula u  Sarajevu,  teku odlično i prema planu.  Nezavisni evropski žiri,  na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave, uspješno obavlja svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje manifestacija bolja i svečanija nego ikada do sada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno