Košarka

Četiri Zeničanke na pripremama U20 reprezentacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Okupljanje ženske košarkaške U-20 reprezentacije. Četiri Zeničanke na pripremama. Ženska košarkaška reprezentacija do dvadeset godina okupila se na Ilidži u hotelu „Hollywood“.  Naše mlade reprezentativke su tako počele sa pripremama za Evropsko prvenstvo B divizije, na kojem ćemo imati visoke ciljeve. Na spisku selektora Mare Lakić našle su se i četiri zeničke košarkašice. 

Njih tri, Anida Ćorović, Nedžla Kovačević i Almina Ćehajić su članice KŽK Čelik, osvajača duple krune (Kup i prvenstvo BiH) u zadnje dvije sezone, dok Zeničanka Nejra Solo sada igra u Americi, a ranije je nastupala za KK BH Start iz Zenice.
Selektor Mara Lakić zajedno sa pomoćnicima Merhunisom Omerović i Mirzom Oštrakovićem, te fizioterapeutom Mirom Pilipović, na raspolaganju ima sljedeće igračice:
1. Nikolina Babić
2. Nikolina Delić
3. Anđela Delić
4. Nikolina Džebo
5. Melisa Brčaninović
6. Anida Ćorović
7. Anela Alagić
8. Tamara Brčina
9. Lejla Omerbašić
10. Nedžla Kovačević
11. Almina Ćehajić
12. Azra Alispahić
13. Danijela Popović
14. Nevena Kokoruš
15. Nejra Solo
16. Jovana Marković
17. Alma Jusupović
Reprezentaciji će se kasnije, zbog školskih obaveza, priključiti i naša najbolja igračica Marica Gajić koja je ovog ljeta draftovana u žensku NBA ligu.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno