Rukomet

Četiri tima u borbi za ulazak u Premijer ligu BiH, dva iz Zenice!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Borba za ulazak u Premijer ligu kada je u pitanju rukomet i 1.liga FBiH, grupa Sjever nikada nije bila interesantnija. Pola timova u ligi u borbi je za prvo mjesto, koje će naredne sezone voditi u bh. elitu.

Iako to trenutno tabela pokazuje, mnogi nisu upoznati da se na kraju sezone rezultati protiv ekipa Sloboda 2 i Gračanica 2 brišu, te se na kraju dobiva i konačna tabela. Trenutno nakon 17 odigranih kola na prvom mjestu je Čelik sa 14 pobjeda jednim remijem i dva poraza, druga je ekipa Slobode 2, koja se takmiči faktički van konkurencije. Konkurenti Čeliku za ulazak u Premijer ligu su ekipe Kaknja, Jajca i gradskog rivala Čelik-Juniora.

Upravo se ovog vikenda trebao odigrati derbi između Čelika i Čelik-Juniora u okviru 18. kola, ali je odgođen radi zauzetosti gradske Arene, te će se taj meč prolongirati vjerovatno za sedam dana. Gledajući stanje na tabeli, sve četiri ekipe imaju šanse za prvo mjesto, a ko će na kraju prvi proći kroz cilj, saznat ćemo kroz par narednih kola.

Prošlog vikenda Kakanj je na domaćem terenu uvjerljivo savladao Čelik, te napravio veliki korak prema prvom mjestu, ipak ako do kraja sve utakmice pobjedi ekipa Čelik-Juniora, mlađi zenički ligaš mogao bi naredne sezone igrati u Premijer ligi.

Zanimljivo je da je već par puta propala ideja da se RK Čelik i RK Čelik-Junior udruže, što bi sigurno predstavljao pravi potez za rukomet u Zenici, budući da bi grad sigurno imao jak i stabilan klub sa svim selekcijama, koji bi imao važnu ulogu i u Premijer ligi. Ipak zbog sujeta pojedinih osoba, posebno iz RK Čelik sve je to stopirano i sada se dva kluba već par sezona bore u istom rangu takmičenja i na kraju najviše ispaštaju rukometaši, grad Zenica, te gledaoci koji na kraju ne mogu gledati najbolje bh. timove.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno