Info

Četiri kandidata za direktora Elektroprivrede BiH

Četiri kandidata za direktora Elektroprivrede BiH
Četiri kandidata za direktora Elektroprivrede BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četiri kandidata za direktora Elektroprivrede BiH- Javno preduzeće Ceste Federacije BiH je objavilo javni konkurs za izbor i imenovanje direktora preduzeća te izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove i izvršnog direktora za tehničke poslove. Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Kako smo nezvanično saznali, najbliži ovoj funkciji su sadašnji vršioci dužnosti dorektora i izvršnih direktora koje je Vlada FBiH imenovala u septembru ove godine. Tada je za v.d. direktora imenovan Ljubo Pravdić, a za izvršne direktore Bekir Isaković i Dedo Pjanić. Pravdić je i ranije bio direktor Cesta FBiH, a na toj funkciji ga je zamijenio Filip Vujeva, umjesto kojeg je za v.d. direktora nedavno imenovan Pravdić.

LISTA KANDIDATA

Konkurs za generalnog direktora i članove uprave Elektroprivrede BiH je završen, prijave su pregledane i sačinjena lista kandidata, koja je dostavljena Vladi Federacije BiH koja će imenovati generalnog direktora i članove uprave.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora EPBiH Vlada je u augustu imenovala Bajazita Jašarevića, a za izvršne direktore: za snabdijevanje i trgovinu Samira Selimovića, za proizvodnju Nevada Ikanovića, za pravne i kadrovske poslove Mensuru Zuka, za kapitalne investicije Besima Imamovića, za ekonomske poslove Muhameda Ražanicu i za distribuciju Admira Andeliju.

Kako smo saznali, Jašarević se prijavio na javni konkurs za generalnog direktora Elektroprivrede, a vjerovatno će, s obzirom na to da ima povjerenje Vlade, ostati na poziciji generalnog direktora.

PRIJAVE

Osim njega, za ovu poziciju se prijavila su se još tri kandidata: Edin Džaferović, Zikreta Turbić i Fuad Čibukčić. Za poziciju generalnog direktora pristigle su i dvije nepotpune prijave. Što se tiče izvršnih direktora, za distribuciju se prijavilo šest kandidata, za snabdijevanje i trgovinu došlo je pet ispravnih prijava i dvije nepotpune, za ekonomske poslove tri ispravne i dvije nepotpune, za pravne poslove četiri ispravne i dvije nepotpune, a za kapitalne investicije 11 ispravnih i četiri nepotpune prijave.

U skladu sa novom uredbom o upravljanju preduzećima sa učešćem državnog kapitala, Vlada Federacije BiH će dati prethodnu suglasnost za imenovanje kandidatima za koje bude smatrala da su najbolji.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno