Info

Četiri hiljade zimskih paketa u organizaciji Vakufske direkcije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Četiri hiljade zimskih paketa u organizaciji Vakufske direkcije – Vakufska direkcija IZ-e u BiH je i ove godine u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske obezbijedila 4000 zimskih paketa namijenjenih za socijalno ugroženo stanovništvo Bosne i Hercegovine. Paketi su uz pomoć humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka dopremljeni u Bosnu i Hercegovinu te će u narednim danima biti distribuirani. Osnovni cilj ove akcije jeste da se socijalno ugroženim porodicama, barem djelimično, olakšaju teški zimski dani. Zimski paket sastavljen je od osnovnih prehrambenih namirnica.

Vakufska direkcija svake godine u saradnji sa svojim partnerom Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske obezbjedi zimski i ramazanski kontigent paketa. Ova aktivnost je već postala tradicionalna. Putem nje u partnerskom odnosu dvije vakufske ustanove ukazuju i praktično pokazuju humanitarnu ulogu vakufa, odnosno ulogu pomoći društvu i pojedincu kroz socijalno odgovorne projekte. Vakufska direkcija će, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati iste po našim džematima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno