Zenica

Čestitke povodom Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čestitke povodom Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom – Povodom 9. maja, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom, čestitke su uputili Predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak, premijer zDK Miralem Galijašević i Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Čestitke prenosimo u cjelosti.

Bosna i Hercegovina je država koja baštini dugu tradiciju antifašizma i borbe za prava svakog čovjeka. Deveti maj je Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom. Želimo da naša zemlja nastavi baštiniti evropske vrijednosti: slobodu, jednakopravnost i demokratiju, kao i vrijednosti antifašizma.

Bosna i Hercegovina je po svemu dio Evrope, u nekim stvarima je i bolji dio Evrope. Želja nam je da Evropske vrijednosti postanu sastavni dio bosanskohercegovačkog društva i da ideja antifašizma i borbe protiv svih vrsta diskriminacije bude trajna preokupacija svih aktera u društvenom životu.

Svim građanima Zeničko-doboskog kantona čestitamo 9. maj-Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom!

 

PREMIJER
Miralem Galijašević
PREDSJEDAVAJUĆI
Jasmin Duvnjak

 

U ime Grada Zenica i u svoje lično ime svojim sugrađanima i svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke povodom 9. maja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope. Nadam se da su nam evropske integracije svima cilj i da ćemo na tome zajednički vrijedno raditi, kako bi naša domovina u skorijoj budućnosti postala punopravna članica Evropske unije”.

Gradonačelnik Fuad Kasumović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno