Politika

Čestitka Stranke penzionera povodom Dana pobjede nad fašizmom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani građani

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika svima građanima širom Bosne i Hercegovine čestita 9.maj Dan pobjede nad fašizmom.

Živimo u turbulentnom vremenu punom nepravde , podcjenjivanja, ucjna, negiranja i revizije istorije . Za mnoge retrogradne snage i fašističke pokrete ne vrijede ni istorijski fakti, istorijske činjenice o prošlim događajima i vremenima , koji samo na sebi svojstven način tumače i ono malo zrno istine koje se odnosi na pobjedu nad fašizmom od 9.maja 1945.

Mi moramo stalno ponavljati i iznositi te činjenice javno, glasno i ponekad, zamislite i hrabro, jer su vremena današnja takva , da je čovjek čovjeku istinski postao vuk! Dolazi vrijeme da će te fašitičke snage i ideolozi osuđivati i osuđuju sve žrtve netom izvršenog genocida nad Bošnjicima u Srebrenici ali i one sve
naše heroje , šehide i gazije koji su dali svoje živote za slobodu Bosne i Hercegovine kao i same žive učesnike odbramnebog rata i agresije i sa Istoka i sa Zapada.

Fašističke snage danas u entitetu Bosne i Hercegovine , Republika srpska , svakodnevno javno negiraju genocid u Srebrenici, negiraju Bosanski jezik, negiraju ime naroda Bošnjak! Šta je to nego čisti fašizam!

To je fašizam novog oblika sa novim protagonistma , koji imaju obraza obilježavati Dan pobjede protiv fašizma! Zaista je to nonsens savremenog trenutka.

Zato poštovani građani, moramo se podsjetiti na 9.maj 1945.godine kada je fašizam pobijeđen na tlu Evrope u oružanom smislu i oružanom borbom! Međutim vremenom aveti i zagovornici fašizoidnih ideja i dalje se bude , postoje pa i jačaju na tlu Evrope ali i u samoj Evropskoj uniji u pojedinim njenim članicama.

Takođe smo svjesni da i u našem komšiluku i najbližem susjedstvu svaki dan imamo najezdu i izlive fašističkih ideja , čak i od onih koji su i u samoj Bosni i Hercegovina sa adresom stanovanja.

Diljem Evrope pobjeđuju desničarske snage , dolaze na vlast likovi sa fašizoidnim idejama i fašizmom kao karakternom osobinom budućeg društvenog poretka. To je ogromna opasanost za samu Evropu i Evropsku uniju.

Svi građani, prije svega u Bosni i Hercegovini, moraju se na svaki način oduprijeti tim idejama i toj pošasti kako ne bi ovladale i kako ne bi postale način svakodnevnice u jedinoj nam Bosni i Hercegovini.

Kao što nekada poznati njemački filozofi Karl Marks i Fridrih Engels davne 1848.godine u svom djelu:“Manifest komunističke partije“ kažu : „ Bauk kruži Evropom – bauk komunizma“ , danas komotno možemo ustvrditi da danas : “Bauk kruži Evropom – bauk Fašizma“!

Svi moramo ispoljiti nulti stepen tolerancije prema fašizmu i oduprijeti se i boriti se protiv tog zla!

Naka nam je svima sretan 9. maj , Dan pobjede nad fašizmom i neka nam to bude vodilja do konačne pobjede protiv ovog današnjeg savremenog zla!

Predsjednik Gradske organizacije
Stranke penzionera/umirovljenika Zenica
mr.Mehmed Rahmanović,prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno