Info

Čestitka premijera Mirnesa Bašića i predsjedavajućeg Huskića za Dan kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom Dana Kantona u kojoj se kaže:

Zeničko-dobojski kanton u nedjelju, 29. augusta, slavi Dan Kantona. Na ovaj dan davne 1189. godine potpisana je Povelja bosanskog bana Kulina, koji je najstariji očuvani bosanski državni dokument i potvrda bosanske državnosti. Povelja je prvi diplomatski dokument kojeg je izdao jedan bosanski vladar knezu druge države, a njome je tadašnji vladar Bosne ban Kulin regulisao trgovačke odnose između Bosne i Dubrovnika. Zbog toga je ovaj značajni datum iz naše prošlosti 2013. godine izabran za Dan Kantona.

Dan Kantona i ove godine obilježavamo u okolnostima pandemije koronavirusa, koja je negativno utjecala na sve aspekte društva. Rad institucija Zeničko-dobojskog kantona prilagodili smo novonastalim uslovima i preduzeli interventne mjere kako bismo zaštitili zdravlje svakog čovjeka i sačuvali svako radno mjesto. Očuvali smo stabilnost i likvidnost budžeta, ojačali zdravstveni sektor, pomogli privredi i poljoprivredi, socijalno ugroženima i boračkoj populaciji, a istovremeno nastavili realizaciju razvojnih projekata u svim općinama, vodeći računa o ravnomjernom razvoju.

Svim građanima upućujemo najsrdačnije čestitke povodom Dana Kantona u nadi da ćemo što prije prebroditi sve izazove pandemije i da ćemo Dan Kantona dogodine obilježiti u mnogo povoljnijem i sigurnijem okruženju te nastaviti razvijati naš kanton kao regiju za ugodan život svih naših građana.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno