Info

Čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH

Čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH – Premijer Mirza Ganić i predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u kojoj se kaže:

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine s ponosom se prisjećamo svih Bosanaca i Hercegovaca koji su 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu na zasjedanju ZAVNOBIH-a, potvrdili identitet i državni suverenitet Bosne i Hercegovine u njenim historijskim granicama, kao multireligijske, multietničke i multikulturalne države Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih građana.

Zbog toga je današnja generacija veliki dužnik naših predaka koji su herojskom i pravednom borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu sačuvali integritet bosanske države. S velikim poštovanjem se prisjećamo i svih patriota koji su stali u odbranu međunarodno priznate države BiH od agresije 1992. godine, a posebno onih koji su u toj časnoj borbi dali svoje živote.

U duhu tih misli, građanima Zeničko-dobojskog kantona čestitamo 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da svi zajedno svojim radom i zalaganjem stvorimo uslove za bolje sutra te da jačamo državnost svoje domovine po mjeri svih njenih građana.

Press služba ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem