Politika

Čestitka premijera Ganića povodom Svjetskog dana Roma

Čestitka premijera Ganića povodom Svjetskog dana Roma – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić uputio je čestitku povodom 8. aprila – Svjetskog dana Roma.

“Svim pripadnicima romske manjine u Bosni i Hercegovini, posebno u Zeničko-dobojskom kantonu, u ime Vlade i svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke povodom Svjetskog dana Roma.

Na današnji dan 1971. godine u Londonu je održan prvi svjetski kongres Roma, koji se smatra jednim od najvažnijih događaja u historiji tog naroda. Ovaj dan se obilježava upravo kako bi se ukazalo na probleme i predrasude s kojima se Romi suočavaju kroz sistem školovanja, zapošljavanja i pitanja stanovanja.

Zeničko-dobojski kanton posvećen je rješavanju ovih problema, kroz projekte u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i stanogradnje, kako bi se romskoj zajednici pomoglo da se potpuno integriše u bh. društvo, te da kroz zajednički rad omogućimo očuvanje romske kulture, jezika, tradicije i identiteta. To je naše trajno opredjeljenje”, stoji u čestitki premijera ZDK.

Press služba ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem