Zenica

ČESTITKA PREMIJERA BAŠIĆA POVODOM DANA POLICIJE: POLICIJA JE OSLONAC I ČUVAR SIGURNOSTI SVIH GRAĐANA

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić uputio je ministru unutrašnjih poslova Dariju Pekiću, policijskom komesaru Semiru Šutu, policajkama i policajcima te svim uposlenicama i uposlenicima Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova čestitku povodom 15. maja – Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.

Premijer Bašić se zahvalio na marljivosti, predanosti i ustrajnosti u obavljanju redovnih poslova i zahtjevnih zadataka, posebno u vrijeme pandemije korona virusa kada je policija pokazala da je snažan oslonac i dostojan čuvar sigurnosti svih građana.

Potvrdio je opredjeljenje Vlade da nastavi kadrovski i materijalno jačati policiju kako bi mogla još uspješnije štititi i provoditi zakone iz svoje nadležnosti, boriti se protiv svih sigurnosnih izazova i najtežih oblika kriminala te jačati sigurnost u društvu.

– Želimo profesionalnu, efikasnu i dobro opremljenu policiju, jer je naše opredjeljenje i vizija policija kao servis građana – rekao je premijer Bašić.

Posebno priznanje odao je policijskim službenicima koji su položili živote i dijelove tijela u odbrani Bosne i Hercegovine ili u obavljanju drugih službenih dužnosti.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno