Info

Česti falsifikovani certifikati Goethe-Instituta

Često se prilažu falsifikovani certifikati Goethe-Instituta
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Česti falsifikovani certifikati Goethe-Instituta – Iz ambasade SR Njemačke u Bosni i Hercegovini upozoravaju da ovo diplomatsko predstavništvo odbija zahtjeve za vizu osobama koje prilože falisifikovane diplome te da se pored toga tim osobama uvodi duža zabrana ulaska u Njemačku.
“Korištenje falsifikovanih dokumenata je protuzakonito i biće krivično procesuirano. Goethe-Institut krivicno tereti u okviru BiH-sudskih organa svaku osobu koja priloži falsifikat diplome Goethe-Instituta. Svi koji prilože falsifikovan certifikat, imaju zabranu polaganja ispita u Goethe-Institut u trajanju od jedne godine”, navode iz Ambasade SR Njemačke.

Dodaju da podnosioci zahtjeva za vizu u Ambasadi SR Njemačke često prilažu falsifikovane certifikate Goethe-Instituta prilikom predaje dokumenata.

“Radnici Ambasade redovno zavrašavaju obuke, kako bi mogli prepoznati falsifikate. Dakle, falsifikati uvijek budu otkriveni”, ističu iz ambasade SR Njemačke.

Podsjećaju da je dokaz o dovoljnom znanju njemačkog jezika uslov za izdavanje vize za duži boravak u Njemačkoj.

“Dakle, ispit možete polagati i bez prethodnog pohađanja jezičkog ili pripremnog kursa za ispit. Svi zainteresovani se mogu obratiti Goethe-Institutu u vezi sa pitanjima koja se tiču ispitnih certifikata”, zaključuju u ambasadi.

(Vijesti.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno