Sudske klupe

Čerim: prvostepeno osuđen na dvije godine i šest mjeseci zbog zloupotrebe položaja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čerim: prvostepeno osuđen na dvije godine i šest mjeseci zbog zloupotrebe položaja  – Općinski sud u Zenici u krivičnom predmetu protiv optuženog Čerim Ahmeda zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 2 u vezi sa stavom 1.KZ F BiH, odlučujući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zenica, broj T04 0 KTK 0013477 16 od 29.09.2016.godine, donio je PRESUDU, kojom se optuženi Čerim Ahmed, iz Zenice, po zanimanju ljekar, specijalista neuropsihijatar oglašava krivim za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 2 u vezi sa stavom 1.KZ F BiH.

S tim u vezi sud je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 2 ( dvije) godine i 6 ( šest) mjeseci uz koju je izrečena i mjera sigurnosti zabrane obavljanja funkcije rukovođenja u državnim i javnim preduzećima i ustanovama u trajanju od 5 (pet) godina od dana prvomoćnosti Presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove sigurnosne mjere.

Stručni saradnik za odnose s javnošću Mirna Poljac

Objavljeno na stranici KT ZDK

Čerim je bivši direktor Javnog Zavoda za borbu protiv ovisnosti ZDK. Odluka Općinskog suda nije pravosnažna, optuženi, ali i Tužilaštvo, imaju mogućnost žalbe drugostepenom organu, Kantonalnom sudu u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno