Nogomet

Čerim otvoreno o ponudi Željezničara: Bilo je razgovora, tražili smo simboličnu cifru, vidjet ćemo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Itekako zanimljiv transfer mogao bi se desiti u bh. nogometu. Naime, FK Željezničar u svoje redove želi dovesti desnog beka zeničkog Čelika Eldara Sivca i na Grbavici to ne kriju.

Sivac ima ugovor sa Čelikom, doduše amaterski, ali validan, te Zeničani ga žele zadržati. Dvije strane su razgovarale, no za sada dogovora nema. Kako to obično i biva u bh. nogometu, sve se itekako pokušava sasvim bespotrebno ‘sakriti’, no u ovom slučaju direktor NK Čelik Emir Čerim bio je veoma otvoren.

Čerim je veoma ljubazno pristao govoriti za SportSport.ba na ovu temu, te otkrio da je trenutno mala mogućnost da dođe do transfera, no da ipak postoje šanse.

“Eldar je igrač Čelika, pod ugovorom je i to je to. Bilo je razgovora, ali trenutno vam mogu reći da je sve stalo. Nema ništa konkretno, on ima ugovor, doduše amaterski, a mi smo tražili odštetu. To je simbolična cifra, no sve je tada stalo.

Ponuđeni su nam neki igrači na posudbu, te i neki procenti za dalje, to je to što vam mogu reći na ovu temu”, kazao je Čerim.

Dodao je da ipak postoje šanse da se transfer desi, no da je trenutno mogućnost mala, ali u svijetu nogometa se stvari vrlo promijene preko noći.

Sivac je u Čeliku upisao 14 nastupa u prvom dijelu sezone i dodao dvije asistencije. Ponikao je u školi fudbala Tempo Sport, kod sadašnjeg pomoćnog trenera Željezničara Nermina Šabića, a igrao je i u NK Vitez te FK Rudar Kakanj.

Sivac je bio standardan u redovima Zeničana u prvom dijelu sezone

Da li će se transfer ostvariti ostaje da se vidi, no jasno je je 24-godišnjak na velikom ispitu. Danas je trenirao sa Čelikom, što mu je i obaveza s obzirom na ugovor.

Čelik je prije par dana počeo sa pripremama, a jedan od ciljeva je i dodatna promocija mlađih igrača. Zbog toga su Čerim i njegovi saradnici dobili brojne pohvale i za sve što su do sada uradili za zenički klub koji je bio u veoma teškoj situaciji.

Brojni sportski radnici koji i nisu dio Čelika ističu pohvale za mlade ljude na čelu Čelika koji su klub spasili od ambisa, ali i napravili lijepu priču, pa sigurno gode i interesovanja klubova iz Premijer lige.

”Zahvalili smo se nekim igračima na koje šef više ne računa. Svi oni na koje se računa su ostali s nama. Očekujemo još jedan odlazak i dva dolaska, osim ako se ne desi još nešto nepredviđeno do kraja prelaznog roka, ali nam je želja što ranije kompletirati roster za iduću polusezonu.

Ambicije su popraviti se na tabeli, primaknuti se vrhu, dati što veću šansu mladim igračima, omogućiti im dodatni razvoj kroz kontinuitet, kako bismo po okončanju sezone svi bili svjesni njihovih mogućnosti za predstojeće izazove”, kazao je Čerim na nedavnoj prozivci za drugi dio sezone Prve lige FBiH.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno