Info

Centralna izborna komisija BiH: Za lokalne izbore u BiH prijavljeno 587 političkih subjekata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izborna komisija BiH: Za lokalne izbore u BiH prijavljeno 587 političkih subjekata – U skladu sa uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za lokalne izbore 2020. godine 3. jula u 16 sati istekao je rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na izborima, saopšteno je u srijedu iz Centralne izborne komisije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

U navedenom roku Centralna izborna komisija BiH je primila 587 prijava političkih subjekata za ovjeru učešća na lokalnim izborima 2020. godine i to: nezavisni kandidati (nacionalne manjine) 47, grupe građana 20, udruženja građana 2, nezavisni kandidati 383 i političke stranke 135.

U navedeni broj nisu ušle prijave pristigle u CIK BiH putem pošte, izvan roka.

Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu biće dostupan javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH, a nakon što ga CIK odobri.

CIK BiH će u skladu sa ranije utvrđenim rokovima izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega se stiču uslovi za podnošenje prijava za ovjeru koalicija odnosno lista nezavisnih kandidata.

“Imajući u vidu činjenicu da finansijska sredstva za organizaciju i provođenje izbora još uvijek nisu osigurana Centralna izborna komisija BiH ulaže maksimalne napore da, u kapacitetima kojima raspolaže, izborni proces ne bude ugrožen i prekinut“, zaključili su iz CIK-a BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno