Zenica

Centar za socijalni rad Zenica: revizije rješenja o priznavanju prava na dječiji dodatak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad Zenica u toku je postupak revizije rješenja o priznavanju prava na dječiji dodatak, prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom Zeničko-dobojskog kantona, koje trenutno ostvaruje 1.623 korisnika sa 3.051 dijete. Revizijom su obuhvaćeni svi korisnici prava na dječiji dodatak.

Revizija prava na dječiji dodatak redovan je postupak koji se provodi početkom svake školske, odnosno akademske godine, prema Instrukciji Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

Prema ovoj instrukciji korisnici prava na dječiji dodatak su dužni Centru za socijalni rad Zenica dostaviti ovjerenu izjavu o zajedničkom domaćinstvu (kućna lista) od 01. do 15. septembra 2021. godine radnim danima u terminu od 8 do 15 sati u kancelariju broj 9. Korisnicima dječijeg dodatka koji ne dostave ovjerenu izjavu o zajedničkom domaćinstvu prestat će pravo na dječiji dodatak.

Direktor Muamer Mehić

(ukoliko su  potrebne dodatne informacije zvati na tel: 032/ 447-949)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno