Zenica

Centar za mlade u Kinu Central?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici švicarske organizacije “Solidar” i zeničke NVO “Zora” tokom nedavne posjete gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću iskazali su interes za zajednički nastup u realizaciji projekta Centra za mlade u Zenici.

Prema njihovom prijedlogu ovaj projekt podrazumijeva rekonstrukciju zgrade bivšeg kina “Central” u Zenici i realizirao bi se u dvije faze, a odvijao bi se u zavisnosti od raspoloživih sredstava.

Prema trenutnim informacijama projekt “Centra za mlade Zenica” je još u fazi izrade, a budući Centar bi trebao, osim sale za koncerte, simpozije, kino projekcije i drugih pratećih sadržaja, imati i prvi zenički hostel, koji bi se nalazio na gornjim etažama sa pet do sedam soba.

Gradonačelnik Husejin Smajlović izrazio je spremnost gradske uprave da podrži projekte usmjerene na poboljšanje životnih uslova mladih u Zenici i podsticanje njihove kreativnosti i samozapošljavanja.

Zenička nevladina organizacija “Zora” je do sada realizirala nekoliko obimnih projekata, a prošle godine je nakon katastrofalnih poplava na širem području Zenice u okviru humanitarne pomoći nastradalima od poplava obezbijedila višekratne donacije u vrijednosti 40.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno