Zenica

Centar za mlade INPUT domaćin susreta povodom Svjetskog dana nevladinih organizacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Centra za mlade INPUT, dana 27.02.2024. godine,u prostorijama Centra za mlade INPUT obilježen je Svjetski dan nevladinih organizacija kroz događaj pod nazivom “NVO susret”.

Cilj ovog susreta bio je promovisanje rada nevladinih organizacija sa područja Grada Zenice, razmjena iskustava, umrežavanje te rasprava o položaju, zainteresovanosti građana, potrebama, pomoći i koristi nevladinih organizacija, kao i o njihovom statusu i finansiranju.

Na susretu su sudjelovali predstavnici osam nevladinih organizacija: Centar za mlade INPUT, Udruženje Pomiranje, Udruženje Dlan, Udruženje Kreativci, Mreža vijeća učenika, Udruženje Mreža roditelja, Udruženje Lotos i Udruženje Kreativci, kao i predstavnik OSCE-a, Amir Hadžić, koji prati i podržava rad nevladinih organizacija kroz neformalnu Koaliciju Positive Tolerance.

Ovaj susret predstavljao je priliku za razmjenu iskustava i pokretanje pitanja koja su bitna za daljnji razvoj nevladinog sektora u Zenici. Kroz otvorenu diskusiju, sudionici su identificirali zajedničke izazove s kojima se organizacije suočavaju te su istaknuli potrebu za jačim partnerstvom i saradnjom kako bi se adekvatno odgovorilo na potrebe zajednice.

“Ovaj susret bio je izuzetno važan jer smo imali priliku čuti različite perspektive i iskustva iz prakse. To nam omogućava da bolje razumijemo potrebe zajednice te da zajedno radimo na pronalaženju efikasnih rješenja”, istaknuo je  Adi Salčinović, predsjednik Centra za mlade INPUT.

Sudjelovanje predstavnika OSCE-a dodatno je obogatilo raspravu i ukazalo na važnost podrške međunarodnih organizacija u jačanju nevladinog sektora i promicanju demokratskih vrijednosti.

Na kraju susreta, zaključeno je kako je ovo tek početak zajedničkog puta prema jačanju uloge nevladinih organizacija u društvu te kako će se nastaviti s aktivnostima koje će doprinijeti boljem položaju nevladinog sektora i ostvarenju njegovog punog potencijala u službi zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno