Info

Centar civilnog sektora: saopćenje za javnost

Centar civilnog sektora: saopćenje za javnost – Centar civilnog sektora u svojim prostorijama u okviru svojih redovnih aktivnosti održao je radni sastanak sa predstavnicima Fondacije BIGMEV iz Sarajeva.

Bio je to konstruktivan sastanak sa mnogo prijedloga o međusobnoj suradnji na planu uspostavljanja što tjesnijih međusobnih kontakata između privrednika Bosne i Hercegovine i Republike Turske. Na sastanku su direktor Centra civilnog sektora Said Bečić i direktor Fondacije BIGMEV dr.Samir Vildić precizno ustanovili smijernice i načine buduće suradnje.

Prvi od budućih koraka biće zajedničko predstavljanje svim zainteresiranim turskim investitorima mogućnosti implementacije projekata definisanih kroz Zakon o JPP u ZDK. U tom smislu od strane Fondacije ponuđena je maksimalna podrška kada je u pitanju priprema i organizacija odlaska zvanične delegacije koja bi promovisala mogućnosti ovih projekata turskim investitorima.

Pored toga u narednom vremenskom periodu dogovorena je zajednička saradnja u organizaciji odlazaka delegacija privrednika na sajmove privrede i poljoprivrede u prijateljsku nam Tursku. Dogovoreno je da posebno treba obratiti pažnju na projekte kojima će se u Zeničko-dobojskom kantonu napraviti iskorak u razvoju informatičkih tehnologija, projekte iz oblasti energetike i obnovljivih izvora  kao i projekte kojima će se ojačati konkuretnost privrede i povećati zapošljavanje mladih ljudi.

Koristimo priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine ispred organizacija civilnog društva ZDK čestitamo 1. mart dan nezavisnosti naše domovine.

CCS u ZDK Said Bečić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem